Sunday, December 25, 2016

របៀបធ្វើជ្រក់ឆៃថាវអោយស្រួយឆ្ញាញ់បែបកូរ៉េ (Radish Pickle in Cambodian Language)

របៀបធ្វើជ្រក់ឆៃថាវអោយស្រួយឆ្ញាញ់បែបកូរ៉េ


គ្រឿងផ្សំ

  1. ឆៃថាវ ១​​ ​គីឡូងក្រាម ហាន់ជារាងដែលលោកអ្នកពេញចិត្ត
  2. អំបិល ២ ស្លាបព្រាបាយ សំរាប់ប្រលាក់ឆៃថាវ
  3. អំបិល ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
  4. ទឹកខ្មេះ កន្លះពែង (ប្រមាណ ២០០ មីលីលីត្រ)
  5. ស្ករស ៦០០ ក្រាម
  6. ទឹក ៨០០ មីលីលីត្រ


វិធីធ្វើ

  1. យកឆៃថាវដែលហាន់រួចមកប្រលាក់អំបិល ៣ស្លាបព្រាបាយ ហើយផ្អាប់ទុក ៩០នាទី
  2. បន្ទាប់មកស្រង់ឆៃថាវចេញដាក់ក្នុងចានធំមួយ
  3. ធ្វើទឹកជ្រក់ ដោយដាក់ទឺក ទឹកខ្មេះ​ ស្ករស នឹង​អំបិល​១ស្លាបព្រាកាហ្វេហើយដាំអោយពុះល្អ
  4. ចាក់ទឹកជ្រក់ដែលកំពុងពុះមកលើឆៃថាវដែលរៀបចំរួច ហើយទុកអោយត្រជាក់ក្នុងបរិយាកាសធម្មតា
  5. យកជ្រក់ដែលត្រជាក់មោកដាក់ក្នុងកែវ ហើយក្លាសេក្នុងទូរទឹកកក (យើងអាចរក្សាទុកបាន ២ខែ)

No comments:

Post a Comment